Basketball'sCool voor Jeugd

Met de Basketballs'Cool willen we jonge meiden en jongens enthousiast maken over de sport basketball! In de Basketballs'Cool trainen de jongste leeftijdsgroepen (6-11 jaar), waarbij fundamentals en leren bewegen aan bod komen. Dit seizoen is de Basketball’sCool groter dan ooit en willen we de trainingen op 2 verschillende dagen aanbieden. Kinderen kunnen zelf kiezen op welke dagen en locatie(s) ze willen trainen. Je kan dus 1 keer per week trainen maar ook 2 keer per week! In het nieuwe seizoen 2018-2019 beginnen we alleen op de woensdag en zodra er genoeg kinderen zijn kunnen we ook weer op de vrijdag van 17.30-18.30 uur opstarten.basketbalscool

Dit diverse Basketball’sCool aanbod wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van drie basketbalverenigingen uit Haarlemmermeer,

de Challengers, BV Hoofddorp (beide uit Hoofddorp) en SV Christofoor (Zwanenburg)) en Sportservice Haarlemmermeer.

De Basketballscool traint van woensdag 5 september 2018 t/m woensdag 24 april 2019 binnen in de Kinheim gymnastiekzaal.

DagLeeftijdTijd
WoensdagBasketball'sCool 6-11 jaarBasketball'sCool17.30-18.30 uur

Vanaf woensdag 8 mei 2019 (na de mei vakantie) wordt er alleen nog maar buiten getraint bij het basketbalveld de Banne op de woensdagen voor de basketbalscool kinderen van 16.30-17.30 uur !

Klik hier voor alle trainings tijden:  Basketbal Trainingen

Meedoen?

Heb je zin om een keer mee te doen? Je kan altijd langskomen en direct aansluiten, de eerste training is gratis! Het enige dat je mee moet nemen zijn sportkleding, sportschoenen en een goed humeur!

Principes

De Basketballs'Cool wordt gegeven volgens het STAR-principe: Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Deze waarden staan centraal in het geven van de trainingen. Daarnaast wordt er gespeeld met een kleine bal en lage baskets, in een drie-tegen-drie vorm, zodat iedereen veel aan de bal komt.

Strippenkaart

Na je eerste keer kan je voor 40 euro een strippenkaart kopen. Met deze strippenkaart kan je maar liefst 10 keer een training volgen! De trainer van de Basketball’sCool kan je precies uitleggen hoe je een strippenkaart kunt kopen. Deze strippenkaart kaart is een seizoen geldig.

Contributies

Voor de contributies Klik Hier

Waarom is basketbal zo leuk?

Ten eerste, speel je het spel in een team. En wat is er nou leuker dan samen met je (nieuwe) vrienden je favoriete sport beoefenen.  Basketbal is een balsport waarbij je continu actief bent.  Je speelt het spel met z'n vijven op 't veld. En of je nou lang en sterk bent of klein en snel, er is altijd een rol voor je weggelegd binnen een basketbalteam. Geen spits die alle doelpunten maakt, nee iedereen kan punten maken bij basketbal. Iedereen is even belangrijk.

Ten tweede, de veelzijdigheid van het spel. Een wedstrijd is verdeeld in vier keer 10 minuten speeltijd. Nu zul je wel denken, dat is ook niet lang… Maar de tijd wordt stilgezet als het spel stopt. En als je bedenkt dat er gemiddeld door beide teams in een wedstrijd tussen 60 en de 80 punten gemaakt worden. Dan blijkt ook weer hoe spectaculair basketbal kan zijn.