Basketball'sCool voor Jeugd

Met de Basketballs'Cool willen we jonge meiden en jongens enthousiast maken over de sport basketbal! In de Basketballs'Cool trainen de jongste leeftijdsgroepen (6-10 jaar), waarbij fundamentals en leren bewegen aan bod komen. We streven ernaar om de kinderen op meerdere momenten en frequenter te kunnen laten spelen.
In het seizoen 2018-2019 beginnen we op de woensdag met trainen, zodra er genoeg kinderen zijn kunnen we uitbreiden en kan er op de vrijdag van 17.30-18.30 uur getraind worden.basketbalscool

Dit diverse Basketball’sCool aanbod wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van drie basketbalverenigingen uit Haarlemmermeer,
de Challengers, BV Hoofddorp, SV Christofoor en Sportservice Haarlemmermeer.

De Basketballscool traint standaard van woensdag 5 september 2018 t/m woensdag 26 juni 2019 binnen in de Kinheim gymnastiekzaal.

Nieuw is dat er een nieuwe groep wordt gestart voor 10-14 jarigen vanaf woensdag 3 april t/m 26 juni!

Kosten zijn €25 voor deze periode van 10-12 weken.

DagLeeftijdTijd
WoensdagBasketball'sCool 5-8 jaar17.30-18.30 uur
Basketball'sCool 9-10 jaar18.30-19.30 uur

Vanaf woensdag 8 mei 2019, na de meivakantie, wordt er alleen nog maar buiten getraint door de competitie teams bij het basketbalveld de Banne van 16.30-17.30 uur !

Klik hier voor alle trainingstijden:  Basketbal Trainingen

Meedoen?

Heb je zin om een keer mee te doen?
Je kan altijd langskomen en direct aansluiten, de eerste training is gratis! Het enige dat je mee moet nemen zijn sportkleding, sportschoenen en een goed humeur!

Principes

De Basketballs'Cool wordt gegeven volgens het STAR-principe: Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect.
Deze waarden staan centraal in het geven van de trainingen. Daarnaast wordt er gespeeld met een kleine bal en lage baskets, in een drie-tegen-drie vorm, zodat iedereen veel aan de bal komt.

Strippenkaart

Na je eerste keer kan je voor 40 euro een strippenkaart kopen. Met deze strippenkaart kan je maar liefst 10 keer een training volgen! De trainer van de Basketball’sCool kan je precies uitleggen hoe je een strippenkaart kunt kopen. Deze strippenkaart kaart is een seizoen geldig.

Waarom is basketbal zo leuk?

Ten eerste, speel je het spel in een team. En wat is er nou leuker dan samen met je (nieuwe) vrienden je favoriete sport beoefenen.ketbal is een balsport waarbij je continu actief bent. Je speelt het spel met z'n vijven op 't veld. Of je nou lang en sterk bent of klein en snel, er is altijd een rol voor je weggelegd binnen een basketbalteam. Geen spits die alle doelpunten maakt, nee, iedereen kan punten maken bij basketbal. Iedereen is even belangrijk.

Ten tweede, de veelzijdigheid van het spel. Een wedstrijd is verdeeld in vier keer 10 minuten speeltijd. Nu zul je wel denken, dat is ook niet lang… Maar het spel gaat uit van zuivere speeltijd. Dit houdt in dat wanneer het spel stilgelegd word, door een uit-bal of een overtreding, wordt de tijd stop gezet. Daarnaast als je bedenkt dat er gemiddeld door beide teams in een wedstrijd tussen 60 en de 80 punten gemaakt worden, dan blijkt ook weer hoe spectaculair basketbal kan zijn.