Basketbal

De afgelopen tijd bleek dat er steeds meer vraag was naar de mogelijkheid om te basketballen in Zwanenburg.

Er zijn maar 3 verenigingen in de Haarlemmermeer waar de jeugd kan basketballen nl. 2 verenigingen in Hoofddorp, namelijk BV Hoofddorp en de Challangers en vereniging DIOS in Nieuw Vennep. In Badhoevedorp was er 3 jaar geleden ook nog een club de Harlemlakers, maar deze club verhuisde naar het Callandhal in Amsterdam.

Het bestuur van Christofoor heeft toen het besluit genomen om het basketballen mogelijk te maken en heeft dus een nieuwe tak van sport opgericht binnen haar omni vereniging. Ook met het oog op de nieuwe ontwikkeling m.b.t. het Hart van Zwanenburg (HvZ), waar de komende jaren een sporthal zal worden gerealiseerd, gesubsidieerd door SLS (Stichting Leefbaarheid Schiphol).

Al met al een unieke gelegenheid om in de komende seizoenen de jeugd met basketballen bekend te maken.

Per 1 Oktober 2011 zijn we begonnen met trainingen te geven aan de jeugd (meisjes en jongens) vanaf 6 jaar in de Kinheim gymnastiekzaal in Zwanenburg. Deze trainingen worden gegeven door meerdere professionele gecertificeerde trainers. De trainingen worden gegeven op maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag-en vrijdagavond.

Inmiddels hebben wij het 100ste lid mogen begroeten en de komende seizoenen streven we naar een groei van een 125/150-tal leden.

Hoop u allemaal een keer te zien op een van onze trainingen!

Voor meer informatie over basketballen in Zwanenburg-Halfweg:

Frank Gerritse